Belesnek áll a világ! Prímszámú és egyben évzáró adásunk vendége Zirig Árpád, gasztrobubus és újságíró, akivel a magyar halkonyha elsivatagosodásáról, jó halételekről, gombászatról és késekről beszélgettünk.
– Mit keres egy tót Verőcén?
– A halhús alapszabályai.
– A C&R és a rabsic, de hol az ésszerű középréteg?
– Bográcsvita, a magyar hal helyzete a csúcsgasztróban és a pár évtized alatt kikopott tudás.
– Ehető-e a budapesti hal?
– „Balin receptet csak Közép-Európában láttam.”
– Jó halas szakácskönyvek és a halfüstölés házilag.
– Az orosz tökehaldömping hatása a csehszlovák gasztronómiára.
– „A magyar a disznófingot is kirántja.”
– Átrendeződött élőhelyek és miért nem eszünk varjúpörköltet.
– Fosófantom a parkolóban.
– A legszebb gombák a legmérgezőbbek, a népi módszerek meg nagyrészt bullshitből állnak.
– „A halnak sem hagyod a farkát a vízben.”
– Kések, élezés, drogozás, zárszó.
Kövesd a Parti-Arcok Podcastet mindenhol:
Facebook oldal: www.facebook.com/partiarcokpodcast
Zárt Facebook csoport: www.facebook.com/groups/partiarcokpodcastcsoport
Instagram: www.instagram.com/parti_arcok_podcast/
Youtube: www.youtube.com/@parti-arcokpodcast5547
TikTok: www.tiktok.com/@fishinda
Töltsd le a Fishinda App-ot, és csatlakozz Európa legnagyobb horgászközösségéhez: vy9r9.app.goo.gl/fishinda