71. Pár évtized alatt kiveszett a tudás – Zirig Árpád | Parti-Arcok Podcast

Belesnek áll a világ! Prímszámú és egyben évzáró adásunk vendége Zirig Árpád, gasztrobubus és újságíró, akivel a magyar halkonyha elsivatagosodásáról, jó halételekről, gombászatról és késekről beszélgettünk.

– Mit keres egy tót Verőcén?
– A halhús alapszabályai.
– A C&R és a rabsic, de hol az ésszerű középréteg?
– Bográcsvita, a magyar hal helyzete a csúcsgasztróban és a pár évtized alatt kikopott tudás.
– Ehető-e a budapesti hal?
– „Balin receptet csak Közép-Európában láttam.”
– Jó halas szakácskönyvek és a halfüstölés házilag.
– Az orosz tökehaldömping hatása a csehszlovák gasztronómiára.
– „A magyar a disznófingot is kirántja.”
– Átrendeződött élőhelyek és miért nem eszünk varjúpörköltet.
– Fosófantom a parkolóban.
– A legszebb gombák a legmérgezőbbek, a népi módszerek meg nagyrészt bullshitből állnak.
– „A halnak sem hagyod a farkát a vízben.”
– Kések, élezés, drogozás, zárszó.

Kövesd a Parti-Arcok Podcastet mindenhol:
Facebook oldal: ⁠www.facebook.com/partiarcokpodcast⁠
Zárt Facebook csoport: ⁠www.facebook.com/groups/partiarcokpodcastcsoport⁠
Instagram: ⁠www.instagram.com/parti_arcok_podcast/⁠
Youtube: ⁠www.youtube.com/@parti-arcokpodcast5547⁠
TikTok: ⁠www.tiktok.com/@fishinda⁠
Töltsd le a Fishinda App-ot, és csatlakozz Európa legnagyobb horgászközösségéhez: ⁠vy9r9.app.goo.gl/fishinda⁠